Omaa voimaa etsimässä

Omaa voimaa etsimässä

May 26, 2020

Oma voima tarkoittaa minulle vahvaa, hyvää oloa, joka kantaa pitkälle. Kun osaan sanoa ei, tunnen omat rajani, huolehdin omasta hyvinvoinnistani ja arvostan itseäni. Tässä kirjoituksessa kerron omia keinojani mm. oman voiman vahvistamiseen.

Oletko miettinyt mitä sinulle tarkoittaa omassa voimassa oleminen? Mikä oma voima? Mitä se tuo elämääsi, tai sen puute? Itse olen ollut henkisen polun kulkija jo pidemmän aikaa, ja se heitti minulle tämän teeman pohdittavaksi jo kauan aikaa sitten, mutta viimeisen puolen vuoden ajan ihan tosi tarkoituksella. Tämä aihe poikkeaa nyt aika lailla noista aiemmista ravintoon liittyvistä kirjoituksistani mutta ehkä avaa sinulle minun sielunmaisemaani ja arvojani eri tavalla. Mielellään kuulen kommenttejasi tekstistäni😊

Henkisyydestä

Henkisyydestä voisi puhua pitkäänkin ja siitä, mikä on henkistä ja mikä ei (tästä on varmasti jokaisella ihan omanlaisensa käsitys ja niin pitääkin olla). Minulle henkisyys tarkoittaa parhaimmillaan tässä hetkessä läsnäoloa, keskittymistä, eläen hetkessä niin ettei aina ole sata muuta asiaa mielessä. Välillä helpompaa ja välillä vaikeampaa eikö totta? Parasta on se, kun saa häiritsevät ajatukset karkotettua ja ihanan tekemisen flown. Henkisyys tarkoittaa minulle myös sitä, että tunteet sallitaan, niille antaudutaan mutta osataan myös päästää irti ja jatkaa eteenpäin. Että tunteet koetaan osaksi arkipäivää luonnollisena osana, eikä niitä tukahduteta kehomme syvimpiin syövereihin. Henkisen polun kulkija on halukas tutkimaan omaa sisimpäänsä, siellä olevia traumoja ja omia varjojaan, työstä niitä ja hyväksyä itsensä siitä huolimatta. Se tarkoittaa minulle myös uskomista johonkin korkeampaan voimaan, mikä se nyt sitten kenellekin on- Jumala, universumi, alkulähde, oma korkein itsensä- sekä siihen, että sielu ei kuole, vaikka ruumis jättääkin tämän maallisen elämän jokin päivä. Ja kyllä, henkinen voi olla myös, vaikka ei kuuluisi kirkkoon.

Oma voima- (rajat, kritiikki, ei-sanan sanominen ja itsestä huolehtiminen)

Tästä alustuksesta siis aiheeseemme eli oman voiman etsimiseen. Mitä oma voima merkitsee minulle? Se merkitsee sitä, että tiedän missä omat rajani kulkevat. Minä, kuten moni asiakkaanikin, on, tai on ollut se ”kiltti tyttö”. Jotakin puuttuvaa, jota ei ole kotona saanut, on korvattu sillä, että on yrittänyt tehdä kaiken niin hyvin kuin mahdollista, lähes täydellisesti. On yritetty hakea kenties puuttuvaa rakkautta, hyväksyntää tai arvostusta siitä kiltteydestä ” minä en ainakaan ole millään tavalla vaivaksi, näettekö, kuinka helppo lapsi olen”. Älä ymmärrä väärin, en syytä vanhempiani, he ovat tehneet parhaansa sillä tietotaidolla mikä heillä oli lapsuudessani, joka oli turvallinen ja hyvä, ns. normaali lapsuus. Mahdollisesti itse herkkänä lapsena myös tulkitsin joitakin tilanteita täysin väärin, ja ne jäivät johonkin kehoni syövereihin kummittelemaan siihen saakka, kunnes itse sain ne käsiteltyä. Olen ymmärtänyt, miten pienistäkin asioista tai vääristä sanoista voi jäädä arpia lapsen kehoon. Varmasti olen niitä aiheuttanut myös omille lapsilleni, ja he tulevat niitä vielä jossain vaiheessa kipuilemaan ja käsittelevät arpiaan. Ja hyvä niin, tulen heitä siinä tukemaan parhaani mukaan.

Liian kilttinä minulla on tapana lisäksi ottaa kritiikki vastaan liian raskaasti. Negatiivinen palaute saattaa tuntua suorastaan musertavalta, en tahdo ymmärtää, miksi omaa tekemistä vastaan sillä tavoin hyökätään, kun pyrkii vain tekemään parhaansa auttaakseen muita. Totesin että epäilijöitä vastaan on turha taistella, parasta vain saavuttaa oma voimansa uudelleen niin pystyy jatkamaan takaiskujen jälkeen eteenpäin.  Ehkäpä taustalla on myös se, ettei arvosta omaa itseään tarpeeksi, luulee toisinaan olevansa huonompi kuin muut. Kuulostaako tutulta? Osaatko sinä ottaa kritiikin vastaan ilman isompia tunnereaktioita? Hienoa jos osaat, onnittelen sinua. Minä vielä opettelen😊

Omassa voimassa olo tarkoittaa minulle myös sitä, etten anna toisten määräillä minua tai käyttää minua kynnysmattona. Ja voi pojat, kuinka olenkin joskus antanut kävellä itseni yli! Ihan nolottaa jälkikäteen kuinka kiltti olen ollut. Ei-sanan sanominen on vaikeaa, ehkä sinäkin tiedät sen? Sitä tulee vain harjoitella sitkeästi niin sen voima kasvaa pikkuhiljaa. Huomaan että kun olen omassa voimassani, niin lapsetkin uskovat kieltoni heti. Jos en ole siellä niin saan kuulla inttämistä ja vastaansanomista kyllästymiseen asti.

Omassa voimassani haluan pitää ja pidän itsestäni huolta. Oma hyvinvointi on yksi ykkösasioita ja sen eteen tulee nähdä vähän vaivaa ja kenties joskus sanoa ei mukavillekin asioille, jos keho kaipaa lepoa. Yritän huomata, kun tekeminen tahtoo mennä yli- mieluiten hyvissä ajoin eikä sitten kun olen jo ihan uupunut-  ja lopetan jos huomaan että menee suorittamisen puolelle. Entinen suorittaja, kiltti tyttö ja vielä ahkera pohjalainen voi helposti mennä yli tekemisissään😊

Omassa voimassa olo tuntuu mukavalta, vahvalta, sellaiselta että ihan pikkuasiat tai toisten tunteenpurkaukset eivät heti pääse hetkauttamaan omaa hyvää oloani. Eikös kuulostakin tavoittelemisen arvoiselta asialta?

Mikä sitten vahvistaa omaa voimaa edellä mainittujen lisäksi?

 • kunnon sisuuntuminen (huuda tuskaasi ulos vaikkapa metsässä tai autossa)
 • nenäkkyys (terveellä ja humoristisella tavalla)
 • oman käytöksen ymmärtäminen (nyt olen tehnyt hölmösti ja lopetan heti)
 • rakastelu (kyllä, luit oikein. Jos rakastelet rakkaasi kanssa tuntien yhteytenne, luot samalla korkeinta energiaa)
 • niiden asioiden tekeminen, joita rakastaa
 • luovuus
 • rentoutuminen, ”en tee mitään- aika”
 • energiahoidot

Entäpä mikä sitten heikentää omaa voimaa? Osaa näistäkin asioista olen omakohtaisesti kokenut ja käynyt läpi ja todennut niiden vaikutuksen. Näitä ilmenee myös monesti asiakkaiden tarinoissa. Niitä on mm.

 • liiallinen tunteissa vellominen, suru, masennus, tuska (liiallinen siinä mielessä, että tunteesta ei osaa päästää irti vaan se jää vaikuttamaan arkeen päivä- tai viikkokaupalla)
 • liika myöntyväisyys, ”kiltti tyttö lupautuu moneen asiaan ja katuu jälkikäteen”
 • omien rajojen unohtaminen
 • liika kuuliaisuus ”teen nuo kotityöt nyt kun mies marmattaa- sen sijaan että tekisin ne silloin kun minulle sopii”
 • vain muista huolehtiminen niin että unohtaa oman hyvinvointinsa (kyllä, kolmen lapsen äitinä tiedän, että se on joskus helpommin sanottu kuin tehty. Se aika on vain otettava jostain, koska silloin kun sinä voit hyvin, lapsetkin voivat hyvin. Entä sitten, vaikka nurkassa olisikin pölypalloja ja tiskit kasaantuisivat? Opettele sietämään sitä)
 • eläminen suhteessa, jossa sinua ei rakasteta tai arvosteta tavalla, jolla tarvitsisit

Summa summarum, toivottavasti sait kirjoituksestani oivalluksia ja ajatuksia omaan arkeesi ja siihen, mikä vahvistaa ja heikentää omaa voimaasi. Miten hieno paikka tämä maailma voisikaan olla, jos kaikki naiset toimisivat arjessaan voimaantuneina!

Jos koet, että voisin olla sinulle sopiva kuuntelija ja auttaja, tutustu palveluihini. Mm. energiahoito voi auttaa sinua löytämään oman voimasi.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.